keskiviikko 23. elokuuta 2017

Fysikaalinen mediumismi

(Tämä on väliaikaisjuttu, koska fysikaalinen mediumismi ansaitsee paljon perusteellisemman käsittelyn. Poistin vanhan jutun ja siinä aivan hallitsevan Scolen osuuden omaksi jutukseen.)

Spiritualistiset meedioistunnot ovat jaettavissa kahteen ryhmään, mentaaliseen ja fysikaaliseen mediumismiin. Mentaalisessa mediumismissa saadaan tietoa rajan takaa pelkästään meedion puheen välityksellä. Fysikaalisen mediumismin istunnoissa saadaan henkimaailman antamien tietojen lisäksi aineellista näyttöä ilmiöiden aitoudesta.

Spiritualistisissa istunnoissa saadaan kolmentasoista tietoa:
1. Meedio kertoo tapahtumien yksityiskohtia, joista hänellä ei ole voinut olla tavallisilla tavoilla hankittuja tai arvattuja tietoja.
2. Meedio kertoo tietoja rajan takaa, muilta planeetoilta tai tulevaisuudesta, jolloin normaaleja tarkistusmahdollisuuksia ei ole.
3. Meedio kertoo tietoja, joiden vastaanottajaa tai kohdetta ei löydy istunnossa.

Keskityn käytännön tapahtumiin istunnoissa enkä järjestelmällisesti esittele mediumismin historiaa, erilaisia teorioita, henkioppaita yms., joista on tietoja eri lähteissä. Lyhyyden vuoksi käytän jatkossa henkimaailmaan viittaavia nimityksiä työniminä ottamatta kantaa rajantakaiseen todellisuuteen.


Fysikaalisten istuntojen tapahtumia

Fysikaalisia ilmiöitä ei saada spiritualistisissa istunnoissa aikaan helposti. Vaatimuksena on vahva meedio, vahva vakituinen piiri ja usein vuosien harjoittelu ennen onnistumista.

Meedio menee transsiin ennen ilmiöiden alkamista. Useimmiten vaatimuksena on täydellinen pimeys istuntohuoneessa ja vain harvoin punainen valo on sallittu. Eri piireillä on tapahtunut erilaisia asioita heidän istunnoissaan.

Suomen kielellä näyttää netissä olevan aika vähän tietoa fysikaalisesta mediumismista. Georg Lindström (1996) kertoo fysikaalisista istunnoista kirjassaan Kuoleman jälkeen elämä. Hänellä on pitkä kokemus vahvoista ilmiöistä istunnoissa, joita hänen on täytynyt mennä seuraamaan ulkomaille kotimaisten vahvojen piirien puuttuessa. Hän luettelee istunnoissa tapahtuvan seuraavia asioita (hiukan sovellettuna):

- ektoplasman ilmestyminen
- esineiden liikkumiset, levitaatiot
- suorat äänet
- apportit eli säilyvien vieraiden esineiden ilmestyminen
- meedion osittainen dematerialisaatio
- henkikirjoitus, piirtäminen ja maalaaminen
- materialisoituminen (ihmishahmojen tai esim. käden)
- EVP/ITC (sanomien saaminen suoraan magneettinauhalle tai levylle)
- henkivalot (Scolessa)Fysikaalinen mediumismi on ollut pahasti lamassa useita vuosikymmeniä ennen toiminnan aloittamista Scolessa. Itävaltalainen Peter Mulacz kertoo tilanteesta jotakin linkissä (1).


Kirjallisuuslähteet

Georg Lindström (1996): Kuoleman jälkeen elämä – matkalla meedioiden maailmassa. Kustannus Oy Taivaankaari, Kirkkonummi 1996. 128 sivua.


Linkkejä

1. Peter Mulacz (2004): Physical Mediumship: Open Questions From the Past ― a Challenge for the Future
http://archived.parapsych.org/papers/29.pdf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti